Informatie Nieuwe Jeugdleden

Leuk dat je bij onze vereniging komt tennissen!

Misschien ga je voor het eerst beginnen met tennis, misschien heb je al eens eerder getennist. Als beginner weet je vaak nog niet hoe het er aan toegaat bij een tennisclub. Daar willen we hier kort wat over vertellen.

Wat heb je nodig als je begint met tennissen?

Een tennisracket en tennisschoenen (geen algemene sportschoenen). De tennisleraar of sportwinkel kan je hierbij informeren. Verder sportkleding die je lekker zit.

Leren tennissen

Als je lid bent geworden van onze tennisvereniging houdt dat niet automatisch in dat je ook tennisles krijgt. Hiervoor moet je je apart opgeven, en voor betalen. Kinderen mogen 3x meetennissen om te ontdekken of ze de sport leuk vinden. Is dit het geval? Dan kunnen ouders hun kind bij de tennisleraar opgeven en aanmelden bij de vereniging voor een jaarlijks lidmaatschap (verplicht).  ·        

  • Tennisschool Tom Kreemers verzorgt de tennislessen. Voor onze juniorleden is Ed Toonen de tennisleraar. Elke woensdagmiddag is er tennisles voor alle speelsterktes (groepen: rood, oranje en groen). Aansluitend geeft hij tennislessen aan senioren.  ·         Tennisles vindt altijd plaats in 2 perioden van elk 17 lessen. 
  • De voorjaarslessen starten in april en eindigen in september. De najaarslessen lopen van oktober tot en met maart. Er zijn dus 2 momenten per jaar waarop je als junior kunt lessen.  ·        
  • Het uitgangspunt is wekelijks les, met uitzondering van de schoolvakanties. Mits de weersomstandigheden het niet toelaten om te lessen. In dat geval wordt de les op een later moment ingehaald. De tennisleraar communiceert dit met de ouders van de desbetreffende groepen via Whatsapp.  ·        
  • Per groep (rood, oranje, groen) is er een Whatsapp groep voor ouders waar alle informatie door de tennisleraar wordt gedeeld. Via deze groep kunnen ouders ook hun kind afmelden voor een les of andere zaken bespreken. 

Na het tennissen

Het clubhuis is door de week alleen s ’avonds geopend om eventueel wat drinken of eten te kopen. Heb je een bidon dan kun je deze buiten aan de zijkant van het clubhuis gratis met water vullen. Verder kun je in het clubhuis ook gewoon even gezellig zitten en als het meezit kan je even voor de tv chillen.

Veel plezier bij Tennisvereniging De Molenwiek!

Mocht je als ouder vragen hebben over de mogelijkheden voor de kinderen, dan helpt de Jeugdcommissie graag. In dat geval kun je het beste een berichtje sturen naar Janneke (06-10 70 85 05) of naar Esther (06- 53 34 89 55) van de Jeugdcommissie.  

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 418 672 607

TPV de Molenwiek

Langerakseweg 2
5306 TC Brakel

KVK-nummer

11030037